Crimă Caracal. Medic legist: Creierul e atât de dens, încât nu poate fi descompus. Ce rămâne după incinerare dintr-un corp

Gheorghe Dincă afirmă că a pus-o pe Alexandra Măceșanu în butoiul în care a ars-o, întreagă, fără tranșare. Un medic legist ridică mari semne de întrebare. 

Dan Mărculescu, medic legist, a spus, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv”, cu privire la arderea Alexandrei în butoiul lui Gheorghe Dincă: 

”Sub aspect medico-legal, cazul pare a fi rezolvat, în sens pozitiv pentru anchetă, din nefericire, în sens negativ pentru victimă. Personal, consider că trebuie să ne păstrăm într-un status rezervat. Eu nu știu din ce parte a corpului au provenit acele fragmente osoase din care s-a identificat profilul genetic al victimei. Una este dacă avem de-a face cu o falangă sau eu știu ce fragment osos fără importanță vitală și una este dacă avem de-a face cu o vertebră cervicală, a cărei distrucție este incompatibilă cu viața.”

Răzvan Dumitrescu a informat că oasele ar proveni dintr-un cartilaj de creștere și din osul coxal. 

Ce rămâne după incinerare. Creierul e atât de dens încât mereu rămâne

”Deci un cartilaj de creștere a rămas intact, în contextul în care restul oaselor n-au mai rezistat?” a întrebat medicul legist, care a citat un pasaj al unei declarații făcute de o angajată a unui crematoriu și a spus că ”Incinerarea durează cam 2 ore la 1000 de grade Celsius. La final rămân craniul, coloana, oasele șoldului și o parte din creier. Când mai sunt 30 de minute, mă uit înăuntru unității, de obicei văd o masă neagră, care e creierul, apoi văd coloana și pelvisul, uneori, după încheierea completă a incinerării, creierul rămâne acolo, e atât de dens încât nu poate fi descompus. În plus, e protejat de craniu. La final, când iau oasele și mătur unitatea, pun tot ce rămâne pe o masă de metal. Mereu sunt bucăți de creier acolo”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel