Crimă abominabilă în India. O fetiță de opt ani a fost violată și ucisă de șase bărbați

Un tribunal indian a găsit vinovaţi şase bărbaţi hinduşi pentru violul şi uciderea unei fetiţe musulmane de opt ani, într-un caz care a zdruncinat India anul trecut, relatează luni Reuters şi AFP.

Un al şaptelea acuzat a fost achitat, iar un al optulea acuzat va fi judecat separat, fiind minor în momentul producerii faptelor.

Primii şase vor fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, dacă nu chiar la pedeapsa capitală, a declarat presei procurorul Mubeen Farooqui la tribunalul din Pathankot (statul Punjab, nord). Sentinţa urma să fie anunţată mai târziu în cursul zilei de luni.

Potrivit anchetatorilor, copila, care făcea parte dintr-un trib nomad musulman, Bakarwal, a fost victima unor localnici hinduşi din Kathua, o comună din statul nordic Jammu şi Kashmir, care urmăreau să-i sperie pe nomazi şi să-i alunge de pe pământurile lor.

În ianuarie 2018, fetiţa a fost răpită, drogată şi sechestrată într-un templu hindus. Corpul ei fără viaţă a fost găsit în câmp la cinci zile după dispariţie. Autopsia a stabilit că a murit sugrumată şi lovită cu pietre.

"Violul din Kathua" este considerat ilustrativ pentru tensiunile intercomunitare din India sub conducerea naţionaliştilor hinduşi, aflaţi la putere la New Delhi din 2014.

Vezi și: Bărbat ucis în India într-o dispută pentru distribuirea apei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel