Creștere salariu minim - Bogdan Hossu: Nu mai putem aștepta. Orban nu are nicio scuză ca să nu dea hotărârea

Premierul Viorică Dăncilă a anunțat o Hotărâre de Guvern prin care ar urma să mărească salariul minim cu 100 de lei, iar premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat că dacă se va întâmpla acest lucru, iar Cabinetul său va fi validat de Parlament, o va modifica.

Reacția sindicatelor la aceste declarații a venit prin vocea lui Bogdan Hossu, președintele Confederației Sindicale Cartel ALFA, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, luni după amiaza:

”O asemenea măsură va crea probleme sociale multiple, dacă nu are o justificare deosebită. Singura justificare care ar putea modifica salariul minim, în sens de necreștere, este schimbarea Ordonanței 79. În condițiile în care există inflație, nivel de trai foarte scăzut și un ecart deosebit de mare în ceea ce se cheamă populație activă sărăcă, în structura României, în aceste condiții, ideea de a bloca creșterea salariului minim pentru 1 ianuarie 2020, este complet nerealistă”, a spus Bogdan Hossu.

Ludovic Orban, a amintit Hossu, ”a declarat cu o săptămână înainte că dacă Guvernul va da această hotărâre, el o va respecta”.

”Noi sperăm să se respecte și numai într-un caz perfect justificat, cum este renunțarea la transferul de taxe, să se facă o rediscutare cu partenerii sociali. Hotărârea de Guvern nu s-ar putea da mai devreme de 4 noiembrie, dacă actualul Guvern mai este în funcție. Dacă se învestește noul Guvern, evident că subiectul va trebui reluat cu guvernul Orban. Pe noi nu ne interesează jocurile politice, pe noi ne interesează soarta celor 1,3 milioane de lucrători cu salariul minim. Oamenii trăiesc din salariul lor de astăzi, Nu mai putem aștepta”, a completat liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel