Credite ilegale: 19 persoane ridicate de DIICOT

Percheziţii DIICOT la persoane care au obţinut credite în mod ilegal în urma cărora 19 persoane au fost duse la audieri.

Procurorii DIICOT Ploieşti şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi Oradea au efectuat, marţi, 13 percheziţii domiciliare în Prahova şi Bihor într-un dosar de fraudă informatică şi fals informatic, 19 mandate de aducere fiind puse în executare.

Potrivit unor comunicate de presă ale DIICOT şi IGPR, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 - 2017, membrii grupului infracţional organizat, format din şapte persoane, la care au aderat, pe parcurs şi alte persoane, au obţinut în mod ilicit credite on-line de la instituţii financiare nebancare din România.

'S-a reţinut că, pe parcursul derulării activităţii infracţionale ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani în mod ilicit, membrii grupării au utilizat, iniţial, propriile date de identificare sau date de identificare aparţinând altor persoane, precum şi adeverinţe de salariat şi extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicaţii informatice. Ulterior, au introdus în aplicaţiile informatice ale instituţiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare', arată DIICOT.

În urma percheziţiilor fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracţională şi au fost puse în executare 19 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupului, precum şi pe numele celor care i-ar fi sprijinit, prin punerea la dispoziţie, în mod repetat, de documente de identitate şi conturi bancare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar la percheziţii au participat şi jandarmi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel