Creșteri salarii. Țapardel - Orban, replici ACIDE la Antena 3: Mi se pare REVOLTĂTOR

Ludovic Orban, președinte PNL, și Claudia Țapardel, europarlamentară PSD, au avut un schimb de replici la Antena 3 în emisiunea Mihaelei Bîrzilă.

Liderul liberalilor a spus că salariul minim pe economie ar trebui să se facă ținând cont de anumiți indicatori economici. 

La un moment dat, Claudia Țapardel a spus: "Criteriile pe care le-ați enumerat pentru majorarea salariului minim pe economie nu există în legislația românească și nici în cea europeană. În al doilea rând, România se află la finalul clasamentului în ceea ce privește nivelul salariului minim pe economie în UE. În al treilea rând, credeți că românii nu merită să aibă un salariu decent în România și trebuie să continue să rămână forța de muncă bună, dar prost plătită a Europei? Mi se pare revoltătoare poziția pe care o aveți. Noi nu majorăm aceste salarii în mod populist, ci ținem cont de programul de guvernare pe care ni l-am asumat atunci când am candidat și cu care am câștigat alegerile. Avem o strategie de guvernare pe care vrem să o ducem la bun sfârșit în interesul românilor".

În replică, Ludovic Orban a spus: "Aș fi curios să știu ce salariu aveți ca europarlamentar", moment în care Claudia Țapardel a zis că declarația sa de avere este publică.

[citeste si]

"Eu îmi doresc ca românii să trăiască din salarii cât mai mari, dar dacă salariul minim va crește cu cât scrie în programul de guvernare PSD, jumătate dintre oameni își vor pierde locul de muncă", a mai zis liderul PNL.

Europarlamentara PSD a adăugat: "Statisticile spun că avem creștere economică în România. În plus, suntem una dintre țările cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Deci, și potrivit statisticilor, suntem îndreptățiți să creștem salariul minim pe economie. Vă cunosc de mult timp și vă respect, dar regret că ați revenit în retorica PDL. Sunteți președintele PNL, dar aveți o retorică cu care au venit Băsescu și Boc, cu tăierea pensiilor și a salariilor".

Liberalii au decis, sâmbătă, prioritățile legislative pe care le vor susține în noua sesiune parlamentară, între care se numără "stoparea creșterii aberante a salariului minim".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel