Creșteri salariale impact. Răspunsul ministrului de finanțe Viorel Ștefan

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat luni că aşteaptă execuţia bugetară pe trimestrul I pentru a finaliza analiza impactului ce ar rezulta ca urmare a creşterilor salariale cu câteva procente în sectorul public de la 1 iulie 2017. 

"E în lucru. Aşa cum am mai declarat, principalul obiectiv al implementării legii salarizării este acela de a face sistemul predictibil, stabil, controlabil. Deci, de aici apare nevoia de urgenţă în implementare şi termenul de 1 iulie este unul de la care nu cred că putem face rabat. În legătură cu capacitatea bugetului de absorbi impactul este prematur să mă pronunţ, aştept măcar execuţia pe trimestrul I şi atunci voi avea o imagine mai clară, cât din suplimentul de anvelopă salarială va putea fi absorbit în semestrul II în acest an şi cât o să absorbim în următoarele execuţii bugetare. Deci, este o analiză în derulare, nu am concluziile, mă abţin să fac alte comentarii", a afirmat Ştefan. 

Ministrul Finanţelor publice a răspuns astfel întrebat de presă, înainte de reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, dacă la nivelul MFP s-a realizat o analiză a impactului bugetar în situaţia în care se va ajunge, de la 1 iulie, la majorări salariale în sectorul bugetar cu câteva procente, aşa cum s-a anunţat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel