Craiova, grădina zoologică. Ursuleţii coati, noua atracţie

Puma
Puma

Grădina Zoologică din Craiova are, începând de joi, o pereche de ursuleţi coati, care au aproximativ un an şi au fost aduşi de la Grădina Zoologică din Reşiţa.

De asemenea, au mai fost primiţi, tot de la Reşiţa, doi pui de căprioară (de aproximativ 10 luni), o căprioară (de aproximativ trei ani) şi un păun (de aproximativ patru ani). Potrivit conducerii Regiei Fondului Locativ din Craiova, reprezentanţii Grădinii Zoologice din Craiova poartă permanent discuţii cu administratorii grădinilor zoologice din ţară pentru eventuale schimburi de animale. 'Astfel, Grădina Zoologică din Craiova va da în în custodie, la Grădina Zoologică din Reşiţa, pentru reproducere, femela jaguar pentru a obţine exemplare pentru ambele grădini zoo.

În plus, având în vedere că deţinem şapte lupi, vom oferi trei dintre aceştia, iar Grădina Zoologică din Craiova a primit o pereche de cerb lopătar, o pereche de ursuleţi coati, o căprioară şi un păun. Tot de la Grădina Zoologică din Reşiţa vom lua o pereche de ponei. În plus, am transmis către Federaţia Grădinilor Zoologice şi Acvariilor din România o listă cu animalele pe care intenţionăm să le oferim la schimb altor grădini zoologice din ţară, dar şi lista cu necesarul de animale pentru completarea colecţiei de la Zoo Craiova. Ne mai dorim ca în următoarele luni să primim două tipuri de struţi, dar şi lemurieni', a precizat directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip.

Cea mai veche grădină

Grădina zoologică din Craiova, aflată în Parcul 'Romanescu', a fost inaugurată în anul 1906 şi este una din cele mai vechi din ţară. La început a fost doar un punct zoologic cu câteva animale din fauna locală: vulpi, bursuci, căprioare. În jurul Casei Pădurarului se găseau doar câteva ţarcuri cu animale, iar pe marginea aleii principale de lângă lac erau alte câteva cuşti care găzduiau vulpi, bursuci. Conform inventarului de specii şi exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică din Craiova sunt 240 de exemplare reprezentând 32 de specii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel