Crăciunescu: Avocatul Poporului - sesizare din oficiu privind cazul de la Gura Şuţii

Sebastian Florea / 02 oct 2019 / 14:28

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind cazul de la Gura Şuţii referitor la asigurarea transportului elevilor, a declarat, miercuri, Ligia Crăciunescu, consilier pe domeniul Apărării, protecţiei, promovării drepturilor copilului.

"Avem o sesizare din oficiu privind cazul de la Gura Şuţii referitor la asigurarea transportului elevilor. După cum bine ştiţi, fetiţa când a fost răpită se deplasa de la şcoală spre domiciliu. Acest eveniment tragic poate ar fi fost evitat dacă fetiţa ar fi fost transportată împreună cu alţi elevi de microbuzul şcolar. Potrivit celor prezentate în mass-media, autobuzul şcolar era folosit pentru transportul fotbaliştilor din comună, după cum însuşi primarul a declarat, motiv pentru care de îndată ne-am sesizat din oficiu şi se întreprind verificări, pentru ca pe viitor copiii să beneficieze de transport şcolar", a spus Crăciunescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, în prezent, există o sesizare din oficiu şi cu privire la cazul profesoarei care declara că ar dori să meargă la şcoală cu o armă letală, pentru a se proteja de părinţii furioşi.

Totodată, Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că instituţia s-a sesizat din oficiu în cazul dispariţiilor din centre de plasament relatate de presă.

"Colegii mei pleacă în după-amiaza asta la Galaţi, unde există suspiciuni cu privire la mai multe centre şi astfel de dispariţii ale unor copii", a spus Weber.