CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri Crăciunul este o sărbătoare plină de tradiții și obiceiuri. Este una dintre cele mai așteptate sărbători din an. 

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  Înainte de Crăciun se face curățenie în casă. Tradiția simbolizează alungarea spiritelor rele și primenirea, astfel încât pruncul Iisus să fie primit așa cum se cuvine. Se mai spune că gospodinele care gătesc în Ajunul Crăciunului aduc belșug în casă și roade în curte. 

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  În Ajunul Crăciunului, preotul sfințește casa. Intrările în locuință trebuie împodobite cu crenguțe de brad. Este un semn aducător de noroc și vești bune. 

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  Unul dintre cele mai așteptate momente este împodobirea bradului. Traditia spune că Moș Crăciun vine să aducă daruri doar în casele cu brad luminat și, conform obiceiului, acesta trebuie împodobit în seara de Ajun. Împodobirea bradului de Crăciun este simbolul prosperității, fertilității și vieții lungi. În varful bradului se pune o stea care simbolizează Steaua Nașterii Domnului. Bradul se ține împodobit până la Bobotează, pe 6 ianuarie. 

[citeste si]

În noaptea de 24 spre 25 decembrie, cadourile se pun sub brad. 

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  Colindatul începe cu o seară înainte de Ajunul Crăciunului, pe 23 decembrie, și se face în memoria celor 14.000 de prunci uciși de Irod. În noaptea de Ajun sau, în unele zone, în dimineața de Crăciun, se colindă pentru a se anunța Nașterea Mântuitorului Iisus, moment în care se cântă cu precădere colindul Steaua sus răsare.

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  În dimineaţa de Crăciun se spune în popor că este bine să ne spălăm cu apă curată pe față, luată dintr-un izvor sau fântână, și să punem în apă o monedă de argint. Astfel, tot anul vom fi curaţi ca argintul, sănătoși şi vom avea parte de bani.

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  Gospodinele știu că toata casa trebuie curățată lună înainte de Ajun, când nu mai au voie să dea cu mătura, pentru că o veche superstiție spune că așa se alungă norocul din casă. Iar creștinii nu au voie să bea rachiu în Ajunul Craciunului.

CRĂCIUN, 25 Decembrie. Tradiții și obiceiuri  O altă tradiție importantă este chiar masa de Crăciun. În data de 25 decembrie ia sfârșit postul Crăciunului, care durează aproximativ șase săptămâni. În această zi, oamenii se pot desfăta cu bucatele tradiționale de Crăciun

În ziua 25 decembrie, oamenii le trimit urări și mesaje de Crăciun celor dragi, cărora le transmit gândurile lor bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel