Cozonac cu carne. Mihaela Bilic, nutriționist: E bun și în cura de slăbire

Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat cum se prepară cozonacul cu... carne.

„Cozonac de... carne. Cei care au călătorit pe drumuri europene știu cu siguranță despre ce "cozonac" e vorba. Nu e benzinărie, autoservire sau popas rutier în care să nu găsești celebrul Leberkase (chec de carne/ficat -în traducere liberă). Toate țările cu influență germanică prepară această specialitate din carne tocată de porc și vită cu diverse condimente. Preparatul e copt în tavă la cuptor, asemenea unui drob românesc, cu deosebirea că nu are ficat, ouă și ceapă în compoziție.

Cozonacul de carne este un produs care se prepară din carne tocată mărunțită mai mare sau mai mic, cu fulgi de gheață care răcesc mereu compoziția. Rezultatul este un drob care seamănă ca aspect și consistență cu crenvurștii sau parizerul și chiar se poate folosi pe post de "mezel"- e delicios tăiat felii și pus în chiflă, cu muștar. Se mănâncă și cald, proaspăt copt sau reîncălzit, cu piure de cartofi, murături sau salată orientală.

Vestea bună este că există gata preparat, după rețeta originală sau în varianta "mozaic": cu bucățele de cașcaval, ciuperci și ardei gras. E gătit la cuptor (fără prăjire) și poate fi o alternativă gustoasă la carne/friptură, dar și la chiftele. E bun și în cura de slăbire (are 200cal/100g), acompaniat de legume/salată”, a scris Mihaela Bilic, joi, pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel