Cozmin Guşă, răspuns pentru cei care critică reducerea impozitelor pentru jurnalişti: N-au nicio scuză! Îi invit să tacă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cozmin Guşă a explicat că reducerea de impozit pentru jurnalişti este un lucru extrem de necesar, şi a dat şi mai multe motive în acest sens. 

”Este un proiect extrem de necesar pentru industria mass-media din România și îmi pare rău că cei care comentează sau care îndrăznesc să comenteze nu se interesează întâi să vadă cât de grea a ajuns situaţia în mass-media și să compare facilitățile pentru industria mass-media care nu există în România cu cele care există în țări ca Marea Britanie, că tot a fost Brexit-ul, până în Franța, membră a UE, ca să nu vorbesc despre Germania.

Este şi o dovadă de ipocrizie la câţiva dintre cei care semnează. Alţii poate nu s-au informat suficient. M-a mirat într-adevăr prezenţa lui Ion Cristoiu pe acea listă, dar şi a lui Cristian Tudor Popescu, pentru că amândoi au fost şi în managementul de presă, în vremuri mai bune pentru presă, când existau bani mulţi pentru presă şi destule facilităţi pentru difuzare şi altceva.", a declarat Cozmin Guşă la Realitatea PLUS. 

Beneficiarul principal, presa locală 

"Concret, principalii beneficiari ar fi numiţii patroni din mass-media românească din plan local, asta este limpede şi clar! Pe care nu i-a ajutat nimeni niciodată, care au ajuns la cheremul baronilor locali şi care n-au avut posibilitatea să-şi apere structura lor locală atât de necesară pentru prezentarea normală a vieţilor comunităţilor locale.

Iar această procedură care prevede posibilitatea unor iertări de taxe avantajează, în primul rând, pe toţi jurnaliştii, pentru că dă posibilitatea patronatului în mass-media să foloseasca aceşti bani pe o piaţă care nu mai este concurenţială.

Această măsura, indiferent că a iniţiat-o Steriu, a fost discutată, au fost de acord şi alţii. Şi aici, dacă Klaus Iohannis nu promulgă această lege, înseamnă două lucruri: sau nu se informează suficient să vadă care este situaţia în mass-media sau că într-adevar nu doreşte o mass-media care să fie ajutată", a mai spus Guşă.

„Este vorba de libertatea de exprimare"

"Aşa că cei care semnează fără să ştie ce semnează, tocmai pentru că sunt jurnalişti, n-au nicio scuză, iar cei care vorbesc fără să ştie ce vorbesc, eu îi invit să tacă, pentru că e un lucru foarte important pe care-l comentează şi care vizează libertatea de exprimare, nu discutăm despre altceva aici!

Exact despre libertatea de exprimare discutăm, care nu-i puţin lucru într-o ţară atât de suferindă, într-o ţară în care, într-adevăr, mulţi jurnalişti s-au vândut la bucată. Şi mai neplăcut este că mulţi vorbesc în asemenea perioadă când ar trebui să tacă, cel puţin din decență", a conchis jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel