Cozmin Gușă: Paradoxal, PSD se bazează chiar pe Victor Ponta. Explic de ce

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Consultantului politic Cozmin Gușă consideră că liderul Pro România, Victor Ponta, disturge actuala formațiune politică.

„În mod paradoxal, PSD se bazează chiar pe Ponta. Și o să explic de ce. (...) Ponta a ajuns în cea mai cumplită ultimă perioadă a vieții sale politice, tocmai că a jucat cum a jucat. De fapt, propoziția de bază, în interiorul meciului politic, este: Cine să mai aibă încredere în Victor Ponta?

Ponta, în urmă cu aproximativ o săptămână, când au început aceste mișcări de trupe în interiorul guvernării, a venit în public și a deconspirat conținutul unor discuții cu Viorica Dăncilă în care își negocia prezența Pro România la guvernare, care i-a fost refuzată. Un asemenea gest pentru un lider de partid înseamnă moartea politică, ce nu survine imediat, ci pe termen lung.

Pentru că acea capacitate de a negocia în spatele cortinei el și-a autosubminat-o într-un mod de tip kamikaze. Iar în acest moment, Ponta pentru negocieri nu mai este binevenit. Victor este folosit, pentru că a da în vileag negocierile te descalifică în fața oricărui potențial partener de negociere.

Deci, Victor Ponta este salvarea PSD, pentru că nu este primit de către cei de la PNL ca partener. 

La nivelul conducerii PNL există instalată opinia că ei nu pot prelua guvernare cu o majoritate asigurată de Ponta sau Tăriceanu. PNL nu are încredere în cei doi, pentru că asta ar însemna să preia o guvernare șchioapă, care în fiecare moment ar fi pusă în pericol de potențialele cereri venite din partea ALDE sau Pro România.

Totuși, Ponta, jucând această carte la modul disperat, susține în fața Pro România, care este într-o degringoladă totală după plecarea acasă a lui Mihai Tudose, nemulțumit de candidatul Mircea Diaconu și de prezența lui Tăriceanu. Iar atunci, Ponta le pormite o guvernare iluzorie, la fel cum le-a promis și celor din ALDE că vor reveni la guvernare, după ce-și vor da demisia, lucru pe care eu, astăzi, îl consider improbabil.

(...) Mă întreb: ”cum să guvernezi cu 20 și ceva la sută, susținut de Ponta și Tăriceanu, care Tăriceanu tocmai trădase o alianță printr-o contorsionare ciudată, renunțând la candidatură împotriva cuiva care nu are experiență?", a spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel