ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Cozmin Guşă: Faptul că Igor Dodon nu mai este susţinut de Voronin, o lovitură

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Consultantul politic Cozmin Guşă spune că decizia lui Vladimir Voronin de a nu-l susţine pe Igor Dodon nici în turul II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova este îmbucurătoare pentru campania candidatului pro-european, Maia Sandu.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Guşă spune că liderul comunist, Vladimir Voronin, este de fapt, "inventatorul" lui Igor Dodon.

"Este foarte complicat ce se întâmplă acolo, dar conferinţa lui Voronin a arătat că nu este unitate pe partea rusofilă, iar Voronin şi PCRM reprezintă rusofilism, iar dacă vreţi o conectare la sovietism, faptul că Vladimir Voronin, care este inventatorul lui Igor Dodon, ne spune clar că nu îl va susţine în turul doi, şi că PCRM şi el vor boicota alegerile, este un lucru plin de semnificaţii şi îmbucurător pentru campania Maiei Sandu. PCRM a fost mare acum câţiva ani, a avut în sondaje şi 50% şi a câştigat în 2010, aproape jumătate din fotoliile din Parlament. Din acest Partid al Comuniştilor s-a constituit şi Partidul Socialiştilor al lui Dodon, s-a îngrăşat şi Partidul Democrat din Republica Moldova, condus astăzi mai puţin de Marian Lupu, şi mai mult de Plahotniuc", a explicat Guşă.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Pe de altă parte, Guşă a mai spus că lipsa de susţinere pe care o are Dodon poate fi un avantaj pentru tabăra euroatlantică:

"Dar, în continuare, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, deşi nu mai apare viguros în sondaje, undeva între 7 si 10%, reprezintă la nivel simbolic legătura cu Rusia veche, legătura nostalgicilor cu URSS, iar apropo de electoratul lui Igor Dodon, faptul că acest vector dublu, Voronin plus comunişti, nu îl susţine în turul doi, este o lovitură care poate să fie exploatată de către tabăra euroatlantică, sigur, cu rădăcini şi în România, apropo de tabăra Maia Sandu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel