Cozmin Gușă: Şi dacă ar fi câştigat Clinton, America tot avea o problemă

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că marea ştire pentru toată lumea după alegerile prezidențiale desfășurate marți în Statele Unite este cum de marea Americă a ajuns atât de scindată, cum de a ajuns la o saturaţie astfel de mare încât să ofere votul lui Donald Trump. În opinia consultantului politic, și dacă ar fi câştigat Hillary Clinton, cu un Donald Trump atât de popular, America tot avea o problemă.

"Şi dacă ar fi câştigat Hillary Clinton, cu un Donald Trump atât de popular, America tot avea o problemă şi tot puteam vorbi despre două Americi, pentru că acest vot anti-sistem care s-a dat, pe de-o parte a fost un vot calculat al celor care raţionează şi care s-au săturat de dictatura corporaţiilor multinaţionale, de felul în care îşi impun de fiecare dată voința asupra capitalului naţional, de felul în care ele negociază mărimea salariilor. Şi, pe de altă parte, este votul iraţional, acela al oportuniştilor sau al egoiştilor sau al oamenilor cu studii mai puţine, un vot dat cu răutate împotriva sistemului reprezentat de către Hillary Clinton. Apoi a mai fost un vot al altor revoltaţi, al revoltaţilor pe mandatele preşedintelui Barack Obama, care a fost un preşedinte slab nu doar pentru România sau pentru Europa, apropo de NATO sau de euro-atlantism, a fost un preşedinte slab şi pentru americani. Şi cei care au fost foarte furioși pe Barack Obama şi-au dat votul, probabil, într-un mod mai puţin raţional, lui Donald Trump", a declarat Cozmin Gușă, miercuri seară la Realitatea TV.

[citeste si]

Anterior, consultantul politic a explicat că, potrivit analizelor demografice, au fost mai multe categorii de oameni care l-au votat pe Donald Trump, inclusiv femeile needucate și hispanicii. "Putem începe cu categoria femeilor needucate, care în mod normal ar trebui să fie speriate de atitudinea şi de încurajarea unei atitudini prin exemplu personal. Însă, nici Hillary Clinton nu a fost prea seducătoare pentru această categorie de femei, din nefericire pentru politicianul Hillary Clinton care este un politician rasat. La nivelul acestor categorii mai puţin educate care l-au votat pe Donald Trump a contat sentimentul de revanşă, de răzbunare, frustraţii sistemului, oamenii care nu reuşesc tocmai din cauza valorii personale scăzute şi care la alegeri acţionează de cele mai multe ori dacă li se oferă şansa", a precizat Cozmin Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel