Cozmin Gușă, informații BOMBĂ în Comisia de anchetă. Țuțuianu: E foarte GRAV

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a făcut afirmații foarte grave în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale 2009.

Analistul politic a spus că s-a simțit monitorizat în 2009.

"Asta cu monitorizarea era clară. Veneam că anumite lucruri pe care le discutam în stafful de campanie apăreau deja ca o contra-reacție, fără ca noi să facem nimic, în tabăra lui Traian Băsescu. Din momentul în care am văzut cum evoluează treburile lui Sorin Ovidiu Vântu, mi-am dat seama că e acolo este problema, el fiind pus sub mandat. Monitorizarea a fost ca urmare a faptului că din convorbirile telefonice vedeam deja contra strategii pregătite la adversari, noi neavând niciodată vreo strategie", a zis Cozmin Gușă.

Adrian Țuțuianu, șeful Comisiei SRI, a spus că declarațiile lui Cozmin Gușă duc la concluzii foarte grave: "Ați spus un lucru care pe mine mă duce la concluzii foarte grave: 'Sorin Ovidiu Vântu avea un mandat de siguranță națională și ceea ce noi gândeam era imediat contracarat de tabăra adversă'. Să înțeleg că cineva scotea datele obținute pe mandatul de siguranță națională și le ducea staffului lui Traian Băsescu? Asta ar fi foarte grav".

Cozmin Gușă a răspuns: "Dacă nu a fost vreo companie privată care să ne monitorizeze convorbirile, cred că asta este singura sursă pe care am sugerat-o. Repet: S-a întâmplat de câteva ori. În discuțiile pe care le aveam vorbeam despre cei care ne monitorizează. Nu te poți întâlni toată ziua cu candidatul și cu oamenii din campanie. Trebuie să folosești telefonul. Atunci nu era Whatsapp pentru a putea fi ascultați doar de prietenii noștri americani, așa că vorbeam pe telefonul normal, nu pe alte telefoane. Mircea Geoană vorbea de pe telefonul pe care îl are și astăzi".

"Anumite lucruri importante pentru România, favorabile lui Mircea Geoană, nu erau mediatizate sau erau mediatizate negativ pentru a induce alte opinii. Am și avut o ieșire publică, la un moment dat, cu mai multe nume de jurnaliști pe care îi consideram armata nevăzută a lui Traian Băsescu. Nu îi mai țin minte pe toți, dar Dan Tapalagă era printre ei", a mai zis Cozmin Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel