Cozmin Gușă, digitalizare Educație: Victor Ponta nu a citit știrea cu Steve Jobs

Consultantul politic Cozmin Guşă a lansat, luni seară, la Realitatea TV, critici dure la adresa premierului Victor Ponta și a celor din Ministerul Educației pentru faptul că abecedarele au lipsit de pe bănci în prima zi de școală, apreciind că prim-ministrul, atunci când vorbeşte de digitalizare, poate nu a citit ştirea referitoare la interdicțiile impuse de către răposatul Steve Jobs propriilor copii. 

"Lumea s-a schimbat şi domnul Ponta a înţeles că lumea s-a schimbat. Şi îşi permite să facă orice pentru că lumea s-a schimbat. (...) Ce nu înţeleg, nu numai Pricopie, ci cei care conduc sistemul de învăţământ, e că emoţia copilaşilor din clasa 0, clasa intâi, clasa a doua este legată de un sentiment unic pe care îl insuflă părinţii, societatea, bunicii. Faptul că ei încep să se integreze social. (...) Eu şi în liceu aveam o strângere de inimă când primeam manualele. Treaba cu manualele nu e o glumă. Au tratat-o ca pe o glumă. Ar fi tragic să aflăm că ar fi tratat-o ca pe un business", a declarat Cozmin Guşă, în emisiunea Jocuri de putere.

Ponta, sfătuit să citească știrea cu interdicțiile impuse de Steve Jobs copiilor săi   

Mai mult, consultantul politic suspicionează că digitalizarea manualelor promovată de către premierul Victor Ponta ar putea fi "un business implementat pe fugă, poate chiar în baza alegerilor care se poartă acum şi care au nevoie să fie foarte bine finanţate" și consideră că responsabilii cu Educația nu au realizat niciun studiu de impact al unei astfel de măsuri.

Citește  și Steve Jobs, interdicție pentru proprii copii: fără iPad-uri acasă

"Ponta, atunci când vorbeşte de digitalizare, poate nu a citit ştirea prin care răposatul Steve Jobs îşi ferea copiii exact de tablete şi de internet. Pentru că tehnologia digitală sublimă mare parte din conţinut şi emoţie. Cum poţi să implenetezi digitalizarea când nu ai studiat? Cum să o implementezi când nu te-ai gândit dacă sunt pregătite familiile, respectiv copiii din România, pentru ca să poată să le fie inoculat un asemenea sistem. Ştim mai puţin ce se întâmplă la ţară, apropo de copiii care nu au de niciunele. S-a verificat vreodată dacă corpul didactic, învăţătorii, sunt în stare să înţeleagă foarte bine cum se predă după un manual digital? Nu numai să opereze, ci să înţeleagă care sunt conceptele. Pentru că e cu totul altceva. Nu s-a făcut nimic din acestea. Şi mie tare îmi miroase aici a afacere, a business implementat pe fugă, poate chiar în baza alegerilor care se poartă acum şi care au nevoie să fie foarte bine finanţate", a mai spus Guşă.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea noului an școlar, la Colegiul "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu. În discursul susținut în fața profesorilor, părinților și elevilor, premierul Ponta a adresat un apel ca în 2014 să se treacă "la ceea ce înseamnă educația viitorului", manualele digitale, precizând, totodată, că o asemenea schimbare "deranjează foarte multe interese", iar cei care "o să piardă bani" au contestat procedura, aceștia având "evident sprijinitori în politică și în mass-media".

Citește și Început de an școlar cu prezidențiabili: Unde au mers Udrea, Ponta, Iohannis, Macovei și Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel