COVID-19, valul 4. Situație dramatică la Spitalul Sf. Pantelimon. 50 de oameni așteaptă transferul, 18 au nevoie de ATI

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Situaţie dramatică la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, acolo unde 50 de pacienţi COVID-19 aşteaptă să fie transferaţi la spitale, din lipsă de locuri. 

„În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți”, susțin reprezentanții CNCAV, care au postat pe Facebook și fotografii de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Printre bolnavi se găsesc 18 pacienți care au nevoie de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 dintre ei au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu ovigen.

„Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, scriu cei de la CNCAV.

Aceștia au prezentat și examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată „pe motiv că are diabet”. Aceasta a stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. „A fost adusă cu saturație de 45, <corectată> până la 74 cu 15 l de O2. (...) 95% afectare pulmonară și este nefumătoare”, se mai arată în postarea de pe RoVaccinare.

Directorul Spitalului Sf. Pantelimon, intervenţie. Când vor fi transferaţi pacienţii 

Bogdan Socea, directorul medical al spitalului, a explicat care este situaţia instituţiei. 

"Situaţia este dramatică, în sensul că toate locurile pentru COVID-19 sunt ocupate. Vorbim de cele 16 locuri ATI COVID-19. 72 de pacienţi sunt la ATI intermediar. 50 de pacienţi confirmaţi pozitiv sunt la UPU. Am reinstalat şi corturile pentru a face faţă fluxului mare de pacienţi. Suntem spital de urgenţă, deci un punct terminus. Oamenii vin cu ambulanţe şi nu putem să îi trimitem în alte locuri", a declarat Bogdan Socea la Antena 3. 

"Dintre cei 50 aflaţi în UPU şi trataţi acolo, 18 sunt persoane care au nevoie de ATI. Toate transferurile ATI se fac prin CNCCI. Din păcate, situaţia este aceeaşi în toate spitalele, mai ales în Bucureşti, şi cu atât mai gravă în spitalele de urgenţă. Riscul este ca la un moment sistemul sanitar să fie suprasaturat şi rezervele umane şi de aparatură să fie depăşite!", a mai punctat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel