COVID-19. OMS, anunţ ŞOCANT. "Vaccinul ar putea să nu existe niciodată"

Un reprezentant OMS face un anunţ şocant şi spune că vaccinul pentru coronavirus ar putea să nu fie dezvoltat niciodată. 

Dr. David Nabarro, specialist în cadrul OMS şi profesor de sănătate globală la Colegiul Imperial din Londra, a fost cel care a ridicat această problemă. 

"Sunt unele virusuri pentru care încă nu avem vaccin, aşa că nu putem să presupunem că vom avea un vaccin sau că, dacă va apărea, va trece testele de siguranţă şi eficienţă", a declarat acesta într-un interviu pentru CNN. 

Astfel, s-ar putea dezvolta mai multe metode de tratament, însă lumea se va confrunta în continuare cu focare de infecţie, cu sute de morţi, dar şi cu stări de urgenţă periodice. 

"Este esenţial ca toate societăţile să se poată apăra împotriva coronavirusului, dar şi să fie capabile să păstreze vie viaţa socială şi activitatea economică, în ciuda prezenţei virusului", a mai spus specialistul. 

18 luni, un termen nerealist pentru un vaccin 

"Nu am dezvoltat niciodată un vaccin în 18 luni, e un termen prea scurt. Nu înseamnă că e imposibil, dar va fi o realizare eroică. Avem nevoie de un plan A, dar şi de un plan B", a declarat dr. Peter Hotez, decanul Scolii de Medicină din Houston. 

Până la acest moment, sunt în curs de dezvoltare peste 90 de vaccinuri COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel