Covasna: Urs lovit de tren în apropierea localităţii Bodoc

Un urs a murit după ce a fost lovit de un tren în apropierea localităţii Bodoc, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

"Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un urs mort a fost identificat lângă liniile de cale ferată în apropierea localităţii Bodoc. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a rezultat că animalul în cauză a fost lovit de un tren pe parcursul nopţii", au precizat reprezentanţii IJP Covasna, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, ursul avea în jur de opt ani şi cântărea peste 200 de kilograme.

Primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan, a declarat că urşii s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani şi au făcut numeroase pagube nu numai în comună, ci şi în alte localităţi din judeţ.

Acesta a menţionat că nu este un caz singular, întâmplându-se în mod frecvent ca urşii să fie loviţi de tren sau de maşini.

Potrivit acestuia, au fost cazuri în care urşii au ajuns şi pe peronul gării, numai anul trecut şapte exemplare fiind călcate de tren.

Urşii s-au apropiat şi de municipiul Sfântu Gheorghe, unul fiind văzut în urmă cu câteva luni într-un cartier din zona Lunca Oltului, unde există mai multe blocuri de locuinţe şi supermarketuri.

Autorităţile au avertizat că s-a semnalat prezenţa urşilor şi în staţiunea Şugaş Băi, aflată la 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, iar recent şi zona intersecţiei de la Reci, pe DN 11.

Gestionarii fondurilor de vânătoare susţin că din 2016, când s-a oprit vânătoarea de urşi, numărul acestora a crescut de la 6.500 la aproape 8.500 la nivel naţional, iar trei sferturi trăiesc în judeţele din centrul ţării, respectiv în Covasna, Harghita şi Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel