Costin Mihalache, fost consilier al premierului Dăncilă, la cârma CFR

Costin Mihalach vine la conducerea CFR SA, înlocuindu-l   pe Ion Gavrilă.

Anterior numirii sale la conducerea CFR SA, Costin Mihalache a ocupat functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului  Viorica Dancila.

Ministerul Transporturilor l-a numit, in 2018, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR).

Costin Mihalache a fost în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014 consilier de stat si a avut, ca principal pilon, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, restructurarea si dezvoltarea relatiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific si Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populara Chineza, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran si Irak.

Noul director al CFR a avut o activitate diplomatica si de pregatire profesionala /lingvistica derulata in R.P. Chineza, urmand cursurile de limba si literatura chineza in cadrul Universitatii de Limba si Cultura de la Beijing, continuate de o misiune de lunga durata la Ambasada Romaniei de la Beijing, unde a ocupat functiile de sef al sectiei Consulare si, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

Costin Mihalache vorbeste fluent engleza, germana și chineza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel