COSR cere măsuri concrete după eșecul gimnasticii românești la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Comitetul Olimpic și Sportiv Român solicită Federației Române de Gimnastică luare unor măsuri concrete, după ce echipa feminină a României a ocupat doar locul 13 în calificările încheiate la Campionatele Mondiale de la Glasgow, ratând intrarea în finala pe echipe, dar și calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

COSR a constatat o totală ignoranță față de recomandările sale în legătură cu pregătirea olimpică, se precizează în scrisoarea deschisă transmisă președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, de către președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, potrivit Agerpres.

"Manifestându-ne public îngrijorarea, revenim, solicitându-vă implementarea unor măsuri concrete în scopul redresării parcursului sportiv rămas până la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisă a unei evoluții în perspectiva Jocurilor Olimpice Tokyo 2020", se arată în documentul citat.

COSR solicită o analiză a prestației antrenorilor și a celorlalți membri ai colectivului tehnic în procesul de pregătire și participare la Campionatele Mondiale 2015, identificarea răspunderii fiecărui membru față de rezultatele obținute și comunicarea măsurilor pe care FRG înțelege să le aplice.

Forul olimpic național recomandă cooptarea în colectivul de antrenori ai lotului a lui Nicolae Forminte, al cărui palmares este de notorietate datorită rezultatelor de valoare obținute în competiții majore, precum și aportul adus la formarea unor sportivi de înaltă performanță ai României.

Totodată, se propune cooptarea unui antrenor străin, expert în pregătirea pentru aparatul "paralele inegale", aspect față de care COSR își reconfirmă disponibilitatea susținerii financiare a contractului.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical și financiar și, în acest scop, identificarea nevoilor reale în ceea ce privește includerea în colectivul tehnic a unor specialiști (psiholog, medic, preparator fizic, nutriționist etc.), este un alt punct transmis în scrisoare de către Alin Petrache.

În ultimul rând se cere și precizarea poziției antrenorilor Maria Bitang și Octavian Bellu în programul de pregătire, calificare și participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Federația Română de Gimnastică are 10 zile pentru a răspunde la solicitările COSR, precizează comunicatul.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ocupat doar locul 13 în calificări la Mondialele de la Glasgow, doar primele opt echipe obținând calificarea directă la JO de la Rio. Echipele de pe locurile 9-16 vor avea o a doua șansă de calificare la JO 2016 la concursul preolimpic de la Rio, programat între 16 și 19 aprilie.

Gimnastele noastre nu au reușit nicio calificare în finalele pe aparate, o contraperformanță istorică pentru acest sport care a adus de-a lungul anilor numeroase medalii României. Totuși, Larisa Iordache și Laura Jurca au obținut calificarea în finala de la individual compus, programată joi.

TVR 2 transmite finalele Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică de la Glasgow:

Iată programul:
• Marţi, 27 octombrie, de la ora 20.45 – concursul pe echipe feminin şi ceremonia de premiere
• Miercuri, 28 octombrie de la ora 20.00 – concursul pe echipe masculin şi ceremonia de premiere
• Joi, de la ora 20.50 – concursul individual feminin şi ceremonia de premiere
• Vineri, de la ora 20.15 – concursul individual masculin şi ceremonia de premiere
• Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 15.30 – Finalele pe aparate.
• Duminică, 1 noiembrie, de la ora 15.30 – Finalele pe aparate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel