Cosma-Negulescu, înregistrări. Dragnea, prima reacție

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a oferit, luni, o primă reacție în scandalul momentului ce vizează DNA.

Liderul PSD a spus că s-a uitat duminică seară la emisiunea în care au fost prezentate înregistrările cu procurori DNA. A precizat că nu a cunoscut-o pe judecătoarea Mihaiela Iorga Moraru, despre care spune "că are o oarecare credibilitate". "Acolo s-a vorbit şi despre ameninţări din partea unei doamne de la Inspecţia Judiciară, care a pronunţat un cuvânt şi anume: nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat şi o rezoluţie în legătură cu statul paralel", a spus liderul PSD.

"Încep să apară cât mai multe dovezi în sprijinul spuselor noastre (n.r. referindu-se la statul paralel). În ceea ce privește solicitarea să se facă repede un dosar și să se înceapă urmărirea penală împotriva unui om politic, asta este o chestiune nelegală, nepermisă, și foarte gravă. Și, sigur, toată lumea se duce cu gândul: astea sunt singurele cazuri, situații? Bănuiesc, n-am de unde să știu. Mă uitam aseară la emisiune și încercam să-mi aduc aminte cine mai apăruse la televizor, pentru că erau mai multe nume. Am o bănuială", a declarat Liviu Dragnea.

"Vă pot spune însă că, după ce și-a dat demisia Florin Iordache, asta era în februarie 2017, am avut o discuție cu domnul Sorin Grindeanu și l-am rugat să caute niște variante pentru ministrul Justiției. (...) Mi-a spus că a avut o discuție cu doamna Gîrbovan, care a declinat atunci propunerea, nedorind să iasă din magistratură. Niciodată, după acel episod din februarie, nu s-a discutat în partid sau în coaliție despre a fi propusă doamna Gîrbovan la Justiție", a spus liderul PSD.

"Nu am citit" (n.r. cu privire la stenogramele transmise de DNA), a mai spus Liviu Dragnea.

Despre Kovesi

"Nu vreau plecat pe nimeni. Fiecare să plece când îi vine sorocul. Aici nu se pune problema să plece cineva, e o problemă mult mai gravă. Eu nu mă duc după discuțiile astea. Aici nu mai e vorba de cine este într-o anumită funcţie, e vorba de o practică urâtă, periculoasă, nedemocratică, de poliţie politică. Că o vreau plecată pe Kovesi... să stea doamna Kovesi cât vrea", a declarat Dragnea.

[citeste si]  

Cu privire la Tudorel Toader, a spus că primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se întoarcă în țară, acesta fiind plecat în Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel