Corturi de prim-ajutor, pe litoralul românesc

Prin dislocarea personalului operativ din 14 județe, peste 400 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în stațiunile de pe litoral.

Ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate vor susține misiunile orientate spre siguranța celor care aleg să-și petreacă timpul liber pe litoral, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Corturi de prim-ajutor se vor găsi pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Saturn și Techirghiol și vor fi deservite, în fiecare zi, de trei paramedici.

O atenție deosebită a fost acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe A2 si A4. Sursa citată anunță că, în fiecare weekend, mai multe echipaje vor asigura intervențiile (inclusiv cele medicale de urgență) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanța, Ialomița și București-Ilfov. De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanța, inspectoratul județean va înființa 15 puncte de lucru temporare, față de cele nouă existente anul trecut.

„Gradul de siguranță a constănțenilor și a celor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral va fi consolidat prin suplimentarea celor 10 subunități de intervenție județene, cu personal și tehnică specifică care vor încadra 6 puncte de prim-ajutor, 8 puncte de lucru pentru stingerea incendiilor și un punct de lucru pentru salvarea din mediul acvatic. De asemenea, la intrările principale din municipiul Constanța (Valul lui Traian, Ovidiu și Agigea) vor fi disponibile, pentru intervenția imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare", se mai arată în comunicatul IGSU.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel