Corpul de Control al Ministerului Culturii va verifica situaţia de la CNI CORESI

Corpul de Control al Ministerului Culturii va demara un control la CNI CORESI pentru a verifica toate elementele susceptibile de încălcarea legii.

De asemenea se vor verifica contractele de prestări servicii, de achiziţii sau de închiriere spaţii, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional Sindical, remis AGERPRES după întâlnirea liderilor sindicali cu ministrul Culturii, Daniel Breaz.

'Pe parcursul celor 60 minute alocate acestei întâlniri au fost prezentate de ambele părţi diverse speţe care vor intra pe o agenda de lucru comună. La sfârşitul acestei evaluări comune s-a convenit ca toate elementele susceptibile de încălcarea legii, produse în ultima perioadă de timp (contracte de prestări servicii, contracte de achiziţii, contracte de inchiriere spaţii etc) să facă obiectul unei acţiuni de control ce va fi imediat iniţiată de Corpul de Control al Ministerului Culturii', se precizează în comunicat. Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România, organizaţie sindicală afiliată la Blocul Naţional Sindical, a protestat miercuri în faţa sediului Ministerului Culturii pentru a atrage atenţia asupra situaţiei grele în care se află activitatea tipografică în România şi în mod special CNI CORESI SA.

'Acţiunea revendicativă susţine atât organizaţia sindicală, cât şi salariaţii din CNI CORESI SA în tentativa unei restructurări economico-financiare coerente şi în vederea evitării falimentării acesteia', precizează BNS. În urma acestei acţiuni de protest, o delegaţie condusă de preşedintele BNS, Dumitru Costin, şi din liderii sindicali din Bucureşti şi Cluj din CNI CORESI, a avut o întâlnire cu ministrul Culturii, Daniel Breaz. La întâlnire au participat secretarul de stat Alexandru Gherghe, cel care are în coordonare CNI CORESI, secretarul general adjunct al Ministerului Culturii, Adrian Vasile, administratorul judiciar Cristian Ghiţă şi administratorul special, George Constantinescu. În cadrul întâlnirii s-a convenit ca, în perioada imediat următoare, administratorul special şi administratorul judiciar să aibă întâlniri lunare cu reprezentanţii organizaţiei sindicale pentru identificarea şi asumarea unor soluţii economice, sociale şi financiare care să ducă la scoaterea din insolvenţă a CNI CORESI, cât şi în vederea creşterii portofoliului de lucrări în domeniul tipografic.

'Pe parcursul întâlnirii, ministrul Culturii, domnul Daniel Breaz, a reiterat ferm atât poziţia sa personală de ministru al Culturii, cât şi poziţia Guvernului prin care resping orice fel de informaţii legate de prezumtiva intenţie a Guvernului şi a Ministerului Culturii de falimentare a CNI CORESI', se mai arată în comunicatul BNS. După primele trei luni de lucru în comun în această formulă de parteneriat, în prezenţa ministrului Culturii, părţile (managementul companiei şi partea sindicală) vor prezenta opiniei publice atât rezultatele controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Culturii la CNI CORESI, cât şi planul de măsuri asumat de partenerii sociali în vederea salvării de la faliment a companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel