Coronavirus: Ural Airlines a suspendat zborurile către destinații europene

Compania aeriană rusă Ural Airlines și-a suspendat toate cursele spre destinații europene.

Compania aeriană Ural Airlines, care operează zboruri spre capitalele Munchen, Paris și Roma, a anunțat că își suspendă toate cursele cu destinații europene, din cauza temerilor legate de răspândirea coronavirusului 2019-nCoV, conform Agerpres.

„Din cauza situației epidemice din China și odată cu implementarea măsurilor restrictive de autoritățile chineze și de Agenția turistică rusă pentru turiștii chinezi și ruși, Ural Airlines este constrânsă să anuleze o serie de zboruri până la sfârșitul iernii", a anunțat compania rusă pentru agenția de presă TASS.

Ural Airlines, folosită în mod tradițional de chinezi

Potrivit Ural Airlines, al cărei sediu general se află în Ekaterinburg, un oraș din regiunea Ural, zborurile sale spre Europa sunt „tradițional frecventate de turiști veniți în grupuri mari din China".

Turiștii chinezi folosesc în număr mare aeroporturile rusești ca puncte de tranzit spre destinații din țări europene.

Fără coronavirus în Rusia

Niciun caz confirmat cu noul tip de coronavirus nu a fost înregistrat oficial în Rusia, care dispune de o frontieră terestră cu China pe o lungime de 4.250 de kilometri, traversată de numeroși turiști chinezi.

În Extremul Orient, autoritățile ruse au anunțat închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei, care ar trebui să fie redeschise după vacanța de Anul Nou Chinezesc. Controalele au fost întărite pe aeroporturile din regiune.

6000 de cazuri confirmate și 132 de victime

Autoritățile sanitare chineze au anunțat miercuri 5.974 de cazuri confirmate de contaminare în China continentală, cu 1.400 mai multe decât în ziua precedentă, în timp ce bilanțul epidemiei s-a agravat și a ajuns la 132 de victime.

Apărut în Wuhan, oraș din centrul Chinei, în decembrie, noul virus, la fel ca epidemia de SARS izbucnită în aceeași țară în 2002-2003, se transmite între oameni și cauzează grave tulburări respiratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel