Coronavirus, un virus mediatic

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Este sezonul gripei. În toată lumea se înregistrează deja mii de cazuri. Mai multe mii decât cele câteva care își au cauza în deja faimosul Coronavirus.

În schimb, virusul mediatic cu același nume a făcut deja sute de milioane de victime. Acesta atacă celulele cenușii și, odată instalat acolo, organismul uman nu mai este capabil să se apere împotriva nici unei boli. Gripa geopolitică pe care o generează nu cunoaște antidot și în cele mai multe cazuri este letală.

Chiar Shakespeare ne spune că tatăl lui Hamlet, Regele Danemarcei, acolo unde ceva era putred, a fost ucis prin turnarea veninului în ureche. (Originea cuvântului “virus” este latinescul “virus” care înseamnă “venin” sau “otravă”; de unde se vede că turnarea în ureche de cuvinte veninoase / otrăvite cauzează moartea...zisă de inimă rea.)

Pentru a scăpa de agresiunea unor asemenea viruși se recomandă evitarea tuturor surselor de informație publică.

În situația dată, voci izolate cheamă la decență și rațiune. Din păcate, cele mai multe farmacii la care cele două puteau fi găsite au falimentat.

Cu ani în urmă, am vizitat China în perioada în care încă se lupta împotriva gripei aviare. O gripă care, la vremea ei, a ucis indirect, adică nu prin acțiunea unui virus biologic, ci prin mâna omului atins de virusul mediatic aviar, milioane de păsări, în țările unde acestea se înmulțiseră prea mult (inclusiv România) și făceau presiuni asupra pieței euro-atlantice. Am rămas impresionat atunci de amploarea și eficiența măsurilor sanitare luate de autoritățile chineze, dar și de demnitatea cu care le aplicau în condițiile isteriei universale.

Aflu că acum, la ambasada României din Beijing s-a constituit o “celulă de criză”. Oricare român care încă nu a părăsit China și tușește sau căruia îi curge nasul se poate adresa numitei celule, pe ADN-ul căreia este inserat virusul mediatic, cu convingerea că virus pe virus se scoate. Cu virus pre virus călcând. Iată avantajele diplomației populiste! Pardon, populare...

Corona viri coronat opus! (Traducere liberă: „Cununa veninului încununează lucrarea lucrătura!”)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel