Coronavirus. Rusia dezvoltă un vaccin împotriva virusului din China

Rusia a început să lucreze la dezvoltarea unui vaccin împotriva tulpinii de coronavirus descoperită recent în China, au anunţat miercuri reprezentanţii Rospotrebnadzor, autoritatea de reglementare a siguranţei consumatorilor din această ţară, citaţi de agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

'Da, bineînţeles, dezvoltarea unui vaccin este în desfăşurare. De fiecare dată când apare o mutaţie (a unui virus, n.r.), noi începem să dezvoltăm imediat un vaccin', a declarat Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor. RIA Novosti a citat-o şi pe Elena Yezhlova, coordonatoarea Departamentului de Supraveghere Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, care a explicat acest proces.

'Dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complicat; o decizie este luată pe baza riscului şi a nivelului de necesitate dictate de situaţia curentă', a explicat Elena Yezhlova. 'În prezent, ne bazăm pe recomandările OMS', a adăugat ea. Rospotrebnadzor a confirmat miercuri că a întărit controalele sanitare şi măsurile de carantină în toate punctele de intrare în Rusia din cauza epidemiei de coronavirus din China, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel