Coronavirus, pregătiri în România. Klaus Iohannis, precizare despre convocarea CSAT

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis consideră că autoritățile se pregătesc cât se poate de bine pentru a face față răspândirii coronavirus.

Preşedintele nu vede necesitatea imediată de convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, dar dacă este nevoie, o va face.

"Înțeleg că astăzi a avut loc o discuție interministerială. Aștept acum să aflu care sunt concluziile și tehnice. Eu cred că trebuie să luăm această chestiune foarte foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv și eu sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine. Nu știu dacă este cazul să se ajungă în CSAT. Dacă Guvernul își face treaba la modul cel mai serios, și nu am motive să cred că nu va fi așa, nu e nevoie. Sunt deschis dacă se impune", a declarat președintele Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că nu se pune problema dacă sunt sau nu locuri în spitale, în cazul în care apar persoane infectate cu coronavirus, precizând că primii 10 pacienți diagnosticați cu această afecțiune vor fi tratați la „Matei Balș”. O ședință a Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus a avut loc, luni, la sediul Ministerului Sănătății. Comitetul este format din specialiști și se desfășoară săptămânal, sub coordonarea miniștrilor din Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, relatază Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel