Coronavirus, o amenințare pentru România? Streinu Cercel: S-a constituit un grup de lucru

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Noul coronavirus decoperit în China poate reprezenta o amenințare și pentru țara noastră. Măsuri de precauție vor fi luate în perioada imediat următoare. 

Medicul Streinu Cercel a vorbit în direct la România TV despre noul coronavirus. În România se vor lua mai multe măsuri. 

”Astăzi s-a constituit un grup de lucru pentru monitorizarea și managementul potențialei infecții cu noul coronavirus. Un grup care a luat în discuție toți pașii pe care trebuie să îi supraveghem și monitorizăm în această discuție. Tot astăzi la Geneva se va întâlni un grup de lucru pentru a discuta ce măsuri ar fi nevoie să fie luate astfel încât populația să fie protejată. Aș vrea să atrag atenția însă că în Europa nu avem deocamdată niciun caz, deși nivelul de alertă s-a ridicat la moderat, asta datorită traficului aerian între China și Europa”, a susținut Streinu Cercel la România TV. 

Ce se poate face în acest caz?

Întrebat dacă se vor instala camere termice în aeroporturi și dacă se vor lua și alte măsuri, medicul a precizat: 

”S-au discutat toate aceste aspecte. Ministerul Sănătății va notifica Ministerul Transporturilor cu privire la posibilitatea instalării de camere pentru determinarea temperaturii pasagerilor. Acesta este un mic pas pentru că perioada de incubație este în mare între câteva ore și 14 zile. Deci o astfel de cameră termică poate să sesizeze. Va fi pus la dispoziție un chestionar de călătorie în toate aeroporturile astfel încât pasagerii să fie informați, iar dacă în cursul a 14 zile de la intrarea în țară prezintă una dintre simptomele trecute în chestionar, atunci să se prezinte de urgență la spital. Față de coronavirus nu există vaccin în momentul de față”, a precizat medicul Streinu Cercel.

Sute de persoane au fost infectate deja în China cu acest coronavirus, iar până în prezent numărul deceselor a ajuns la 9. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel