Coronavirus. Măsuri speciale pe Otopeni pentru pasagerii care vin din China

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile au luat măsuri speciale pe aeroporturi pentru pasagerii care sosesc din China. 

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a anunțat că pasagerii din China, care ajung pe aeroporturile internaționale, vor trece prin culoare speciale de acces, scrie Agerpres. 

"De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, pentru că apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero. Personal am vizitat împreună cu echipa Ministerului Sănătăţii unităţile de la "Matei Balş", unde pot fi trataţi corect aceşti pacienţi, iar centrele pe care vreau să le identificăm clar la nivel naţional sunt - în afară de Bucureşti - Iaşi, Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Sibiu şi identificăm un centru suplimentar la Oradea", a spus ministrul.

Teste pentru coronavirus 

El a adăugat că, începând de marţi dimineaţă, la Institutul "Matei Balş" se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de săptămâna viitoare şi în unităţile sanitare din oraşele menţionate, care vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirusul.

În eventualitatea în care România s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit acestuia, primele zece vor fi tratate la Institutul "Matei Balş".

"Idee este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Referindu-se la gripa sezonieră, Costache a spus că în acest an campania de vaccinare antigripală va demara "din timp".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel