Coronavirus - China. Apple, decizie radicală

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Gigantul american din domeniul informaticii Apple a anunţat sămbătă că îşi va închide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale până pe 9 februarie în contextul epidemiei de pneumonie virală cu coronavirus, care a provocat deja 259 de decese în această ţară, informează AFP.

Compania a precizat, într-un comunicat transmis AFP, că a luat această decizie în virtutea principiului precauţiei şi pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experţi din domeniul sănătăţii. Produsele Apple, iPhone şi iPad sunt foarte populare în China continentală (sintagmă care exclude Hong Kong şi Macao), una dintre principalele pieţe de desfacere ale grupului american în afara SUA.

Potrivit paginii de internet în mandarină a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau încă deschise sâmbătă, dar cele mai multe dintre acestea vor fi închise începând de duminică. În afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodată că birourile şi centrele de contact vor rămâne închise până pe 9 februarie inclusiv.

Cumpărăturile din magazinul online vor fi în continuare disponibile. Măsura închiderii magazinelor va avea însă efecte limitate: din cauza epidemiei, cei mai mulţi dintre chinezi nu-şi părăsesc locuinţele de teama infectării cu coronavirus, majoritatea magazinelor sunt închise, iar străzile din marile oraşe sunt aproape pustii. Epidemia de coronavirus a făcut deja 259 de victime în China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anunţat sâmbătă Comisia naţională pentru sănătate, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel