Coronavirus: Autoritățile ruse au anunțat testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze

Autorităţile din Rusia au anunțat testarea în clinicile din China a 30 de medicamente împotriva noului coronavirus.

Autoritățile medicale ruse au anunțat testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze împotriva noului coronavirus, care provoacă pneumonia, și care s-a soldat cu 80 de morți și 2.744 de cazuri diagnosticate în China, conform Agerpres.

„Cunoaștem circa 30 de medicamente, inclusiv zece utilizate pentru a trata HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) care sunt testate în prezent în clinicile din China", a precizat Anna Popova, responsabila Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Umană, Rospotrebnadzor.

O posibilă eficiență

Ghenadi Onișcenko, epidemiologul și prim-vicepreședintele Comitetului pentru știință și educație al Dumei de Stat, a declarat postului de radio Ekho Moskvy că printre medicamentele care sunt testate pentru a determina posibila lor eficiență împotriva coronavirusului se află antiretroviralele Indinavir și Saquinavir, utilizate în tratamentul HIV.

Potrivit expertului, „toate aceste medicamente funcționează (...) împotriva coronavirusului" din China.

Combinația a două coronavirusuri

În opinia sa, virusul 2019-nCoV este de fapt „o combinație a două coronavirusuri: unul de la un liliac și celălalt de la un șarpe", a declarat Onișcenko agenției Interfax.

China a început să dezvolte un vaccin împotriva pneumoniei din Wuhan, la fel și Rusia, care a identificat peste 100 de cazuri suspecte, însă niciunul confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel