Cornuri cu magiun de prune, rețeta copilăriei. Cum o pregătea bunica

Cornurile cu magiun de prune ne amintesc de zilele lipsite de griji din copilărie, când bunica ne pregătea toate bunătățile. Iată rețeta de cornulețe din caietul vechi cu prăjituri.

Ingrediente: 1 pahar cu lapte, 100 gr. unt, 30 gr. drojdie uscată, 500 gr. făină pentru gătit, 6-7 linguri cu zahăr, un ou, un vârf de cuțit de sare și un borcănel cu magiun de prune.

Cum se prepară

Cornuri cu magiun de prune. Se amestecă untul cu laptele și zahărul. Se lasă oala pe aragaz, la foc mic, până ce untul se topește și se încorporează în amestec. Se oprește apoi focul și se lasă amestecul la răcit.

Cornuri cu magiun de prune. Se pune făina într-un castron mai mare, în care să poți amesteca bine aluatul. În mijloc se adaugă oul, zahărul și sarea. Apoi se toarnă amestecul de lapte, zahăr și unt și, la sfârșit, drojdia, scrie acasalaromani.ro. Amestecă bine până obții un conținut omogen, nelipicios. Acoperă cu o cârpă aluatul și lasă-l la dospit.

Vezi și: Frigănele sărate. Cea mai rapidă și savuroasă gustare

Cornuri cu magiun de prune. Împarte aluatul în părți mai mici, egale ca dimensiune. Ia apoi bucățile nou formate și, cu un făcăleț, întinde-le până obții foi de aluat de aceeași dimensiune. Taie-le cu cuțitul în părți egale și, cu o linguriță, pune pe fiecare magiunul de prune. Repetă procesul până rămâi fără aluat.

Cornuri cu magiun de prune. Dă tava la cuptor și lasă cornurile aproximativ 30 de minute. Verifică cuptorul din când în când. După ce cornurile prind o culoare arămie, înseamnă că sunt gata.

Vezi și: "Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!

Cum faci cea mai bună ţuică fiartă. Ingredientele secrete pentru o aromă de excepție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel