Corneliu Vadim Tudor riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 3 ani

Vadim Tudor
Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor refuză să execute un ordin judecătoresc de evacuare al sediului central al PRM. Prin urmare, riscă să i se deschidă dosar penal. Parlamentul European nu permite ca membru al acestei instituţii să se împotrivească Justiţiei şi îi poate ridica imunitatea, aşa cum a făcut-o deja pe 11 noiembrie în cazul europarlamentarului polonez Krzystof Lisek.

Această situaţie îl poate face pe Vadim să demisioneze din Parlamentul European şi să profite de procesul care se va iniţia pentru a se victimiza pentru următoarele alegeri parlamentare din România. Până atunci, intră sub incidenţa articolului 271 din Codul Penal, care prevede pentru împotrivirea de la executarea unei hotărâri judecătoreşti ao pedeapsă de la 6 luni la 3 ani.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că nu intenţionează să părăsească sediul central din strada Emile Zola nr. 2, în ciuda ordinului de evacuare primit în luna octombrie, ca urmare a sentinţei civile din 30 septembrie 2010, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1. El a explicat că în data de 16 noiembrie s-a prezentat la sediul partidului un executor judecătoresc pe nume Lucian Ezer, cu care a fost încheiat un proces verbal prin care executarea silită a fost amânată, întrucât PRM a făcut recurs la Judecătoria Sector 1 Bucureşti, având termen pe 23 noiembrie.

Sediul PDL este cel care trebuie evacuat, susţine liderul PRM

Murdară este pâinea executorilor judecătoreşti fiindcă ei se bazează pe o avalanşă de documente false. Îşi forţează norocul fiindcă este clar că au greşit adresa. Acel George Caranfil nu are nicio legătură cu imobilul din strada Emile Zola, ci cu unul din curtea PDL-ului. (...) Îmi pare foarte rău, dar eu nu voi părăsi acest sediu. Tinerii PRM sunt dispuşi să se lege cu lanţuri de clădire şi să facă greva foamei, a declarat C.V.Tudor. Liderul PRM a susţinut că are în posesie documente de la Arhivele Statului care dovedesc că sediul partidului din str. Emile Zola nu a aparţinut niciodată lui Andrew George Caranfil, căruia RA-APPS i l-a retrocedat în data de 3 martie. C.V.Tudor spune că imobilul amintit ar fi aparţinut de drept Mariei Wolf, iar în anul 1959 a fost naţionalizat.

Împotrivirea de la executarea unei hotărâri judecătoreşti atrage o pedeapsă de la 6 luni la 3 ani

În cazul în care recursul nu îi va da dreptate lui Vadim, se intră, conform spuselor avocatei Oana Ciurea, sub incidenţa articolului 271 din Codul Penal, care stabileşte că „împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani. Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”.

Citeşte şi:

C.V.Tudor nu vrea să evacueze sediul PRM: „Noi nu suntem ţigani“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel