Corneliu Coposu, monument. Sculptură în memoria marelui țărănist

Monument inaugurat în memoria lui Corneliu Coposu, liderul opoziției în perioada poscomunistă.

În memoria marelui om politic, va fi inaugurat în cursul zilei de joi, la București, monumentul altorelief ”Corneliu Coposu”. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București și Fundația Corneliu Coposu, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

”Avem onoarea și plăcerea să vă anunțăm că, joi, 12 octombrie 2017, orele 12,30, va fi inaugurat și sfințit monumentul altorelief "Corneliu Coposu", realizat de sculptorul Bogdan Adrian Lefter.

Opera este amplasată în Piața Corneliu Coposu, la intersecția dintre Bd. Corneliu Coposu și str. C.F. Robescu(lângă Biserica Sf. Mina)”, se arată și pe pagina oficială a Fundației Corneliu Coposu.

Țărănistul Corneliu Coposu a fost un mare om politic al României. Apropiat și om de încredere al liderului țărănist Iuliu Maniu, Corneliu Coposu a fost membru PNȚ până în momentul în care țărăniștii au fost interziși de regimul comunist.

Ulterior, Coposu a fost deținut politic în temnițele comuniste în condiții extrem de grele timp de 17 ani. După 1989, marele om politic a fost principalul opozant al regimului instalat imediat după Revoluție, dar și un partizan al implementării democrației în România. Ales senator în 1992, Corneliu Coposu a condus PNȚCD până la moartea sa. 

Corneliu Coposu s-a stins din viață pe 11 noiembrie 1995, la venerabila vârstă de 81 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel