Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Corn, lapte și miere în școli. Pericol pentru elevi. Cine are de câștigat

Guvernul vrea să le ofere elevilor câte un borcan de miere pe lună, pe lângă corn și lapte.

Prin proiectul care se află în Parlament, se dorește încurajarea alimentației sănătoase în rândul elevilor, dar se vrea să se întindă și o mână de ajutorul pentru ca apicultorii să-și vândă marfa.

Este vorba de jumătate de borcane, de 350 de grame, pe lună, pentru fiecare școală, de la clasa pregătitoarea până la clasa a opta.

Pe lângă modul dificil în care elevii vor conuma mierea, dar și posibilicatea ca borcanele să se spargă, astfel mierea poate curge peste caiete, în ghiozdan, devenind o reală neplăcere pentu elevi, trebuie ținut cont și de opinia producătorilor care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește beneficiarul unei astfel de măsuri.

Dacă ar fi miere naturală românească ar fi bine, astfel ar fi sprijiniți producătorii locali. Dar aceștia spun că se vor face licitații și vor câștiga cei cu prețul cel mai mic. Ori cei cu prețul cel mai mic sunt cei care dețin produse dulci, aduse din state asiatice îndepărtate. Produsul poate fi o parte miere, jumătate sirop cu o calitate îndoielnică și are ”avantajul” că deține calorii. Astfel, printr-o asemenea măsură, nu vor avea de câștigat producătorii români locali.

De exemplu, pe unele borcane cu miere, aflate în comerț, nu este nici măcar specificată proveniența produsului. Astfel, pe ele scrie ”produs apicol din UE și țări non-UE”. Dar conceptul de țări non-UE acoperă o rază geografică imensă.

Șansele ca pe piață să ajungă la elevi cea mai ieftină și cea mai proastă miere sunt foarte mari, precizează și jurnalistul Val Vâlcu.  

Așadar, sub aparenta intenție pozitivă care ar fi putut oferi copiilor un produs natural care să înlocuiască dulciurile, producătorii se plâng că pe mesele elevilor va ajunge miere de cea mai proastă calitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel