Corlățean, nouă funcție.Senatul a decis

Titus Corlățean
Titus Corlățean

Senatorul Titus Corlăţean a fost desemnat raportor al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru afaceri politice şi democraţie, cu ocazia participării la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 24-28 iunie 2019).

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis joi AGERPRES, membrii Comisiei APCE pentru afaceri politice şi democraţie l-au desemnat, în unanimitate, pe senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, raportor pe tema marcării a zece ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona: întărirea cooperării dintre Consiliul Europei şi Uniunea Europeană.

Printre elementele de mandat viitoare ale elaborării acestui proiect de raport figurează şi promovarea în continuare a proiectului de aderare a Uniunii Europene la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum şi punerea în valoare a acquis-ului de excepţie al Consiliului Europei în domeniul drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept.

Acest viitor raport va fi elaborat în contextul unei agende de extindere în perspectivă a Uniunii Europene cu actuale state membre ale Consiliului Europei, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel