Corlăţean, dezvăluire despre Timmermans: I s-a dat un bilețel. E un episod pe care nu-l știți

Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO

Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a povestit la antena 3 un episod care a avut loc în timpul unei vizite oficiale făcută de Frans Timmermans la Bucureşti. Acesta a povestit totul, după ce Laura Kovesi a spus că nu a fost o coincidenţă chemarea sa la Parchet chiar în ziua în care în PE se desfăşurau proceduri legate de candidatura ei la funcţia de procuror-şef. 

"Vă spun un episod pe care nu-l cunoaşteţi. Nu mai ştiu dacă a fost în 2015 sau în 2016, se poate verifica. La Bucureşti a fost vizita unui înalt demnitar al Comisiei Europene, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Domnia sa şi-a făcut programul de întâlniri oficiale în cursul dimineţii şi, la un moment dat, a ajuns la Parlament, unde s-a întâlnit cu câţiva dintre noi, preşedinţi de comisii, oameni cu respondabilităţi.

În timp ce discutam, ţin minte asta pentru că s-a întâmplat să fie când am luat cuvântul, am fost colegi, am fost miniștri amândoi, am avut o relaţie bună pot spune, am sesizat, în timp ce îi spuneam mai multe chestiuni, persoana din dreapta. Şefa misiunii de aici, a Comisiei Europene, i-a semnalat un lucru şi cred că i-a dat şi un bilețel sau i-a spus ceva. Am văzut că îşi pierde atenţia la discuţie. Nu am ştiut ce i-a transmis. Când s-a terminat reuniunea am ieşit din sală şi pentru că ne ştiam şi eram foşti camarazi, l-am acompaniat spre ieşire. Am discutat nişte chestiuni, în general lucrurile astea sunt private, nu se spun. Apropo de coicidenţă, că e important. Ştiţi ce mi-a spus? Ştii că l-au chemat la DNA pe colegul?, era prim-ministrul României la acel moment, şi se pare că e şi acuzat.

În ziua în care îţi vine Comisia Europeană la Bucureşti, tu îl chemi pe prim-ministru să dea cu subsemnatul şi pe urmă dai şi informaţia că este acuzat", a spus Titus Corlăţean la Antena3.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat joi, după ce a ieşit de la audierile de la Secţia de investigare a magistraţilor, că de doi ani este hărţuită în spaţiul public, dar şi de Inspecţia Judiciară care a verificat-o de aproape 50 de ori, ea opinând că nu este o coincidenţă chemarea sa la Parchet chiar în ziua în care în PE se desfăşurau proceduri legate de candidatura ei la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel