Corlățean AMÂNĂ audierea lui Orban, ce motiv invocă

Giorgiana Croitoru / 26 noi 2019 / 14:39
Titus Corlățean
Titus Corlățean

Titus Corlățean a anunțat că amână audierea lui Ludovic Orban. Iată motivul.

Titus Corlățean a declarat, marți, că Biroul Permanent a decis amânarea audierii premierului Ludovic Orban la Senat, pentru o mai bună pregătire. Senatorul PSD a precizat că există o preocupare în privința acestui subiect și din partea Socialiștilor Europeni și că nu va abandona acest demers, citează Mediafax.

"Rațiunile pe care domnul premier Orban, cu gura domniei sale le-a prezentat sunt de cu totul de altă natură decât cele firești, democratice, o moțiune de cenzură în Parlament. Astăzi s-a laut decizia amânării pentru perioada următoare pentru o mai bună pregătire a acestui exercițiu care este un exercițiu politic parlamentar important. Este nevoie și de prezența consistentă a senatorilor pentru că am constatat că sunt destui plecați în delegații externe. Noi ne menținem la nivelul grupului PSD și am ecouri și din partea Socialiștilor Europeni o preocupare extrem de serioasă și eu nu voi abandona aceste demersuri", a declarat senatorul PSD Titus Corlățean, marți, după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Schimbarea Guvernului din România

 

Vicepreședintele Biroului permanent al Senatului a adăugat că afirmațiile lui Ludovic Orban de la Congresul PPE dau cu totul o altă "lumină" procedurii de schimbare a Guvernului PSD din România.

"Sunteți la curent cu faptul că la nivelul Partidului Social Democrat și la noi la grupul Social Democrat de la Senat există o foarte serioasă preocupare față de declarațiile astea ale domnului premier Orban la Congresul PPE, care dau cu totul o altă lumină asupra acțiunii schimbării Guvernului din România, pentru că o majoritate în Comisia Europeană înseamnă balanță de putere, înseamnă decizii asupra bugetului, asupra banilor, înseamnă putere și influență", a completat Corlățean.

Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută, la Congresul PPE de la Zagreb, că Guvernul PSD a fost schimbat cu unul de dreapta pentru ca România să poată oferi un comisar european din partea PPE, respectiv pe Adina Vălean. Premierul a mai spus atunci că situația era una injustă, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeană.