Corina Crețu, semnal de alarmă privind situația cercetării în România

Corina Crețu trage un semnal de alarmă privind subfinanțarea ”cronică” a cercetării în România, considerând că este o situație inadmisibilă pentru ”o ”țară europeană cu o resursă umană capabilă de performanță”.

Eurodeputatul Corina Crețu atenționează autoritățile române privind subfinanțarea cercetării în România.

"E o situație inadmisibilă pentru o țară europeană, cu atât mai mult cu cât avem resursa umană care să realizeze performanță: dovadă stau rezultatele excelente ale cercetătorilor români din străinătate", transmite pe Facebook fostul comisar european pentru Politică Regională.

Potrivit Corinei Crețu, subfinanțarea în domeniul inovației și cercetării în România este una "cronică": ”Cercetătorii (și mai ales tinerii cercetători) se află adesea în situații materiale dificile, sunt puși să aleagă între pasiunea și dăruirea pentru cercetare și găsirea altor surse de venituri care să le permită un trai decent."

Cine sunt vinovații

Această finanțare a autorităților române pentru domeniul cercetării este "o situație inadmisibilă". ”Principalii vinovați sunt "Guvernele României care s-au succedat în ultimii ani și au ținut în frâu, prin subfinanțare, creativitatea și potențialul cercetătorilor români", a subliniat Corina Crețu în mesajul său. "Nu putem evolua ca societate atât timp cât nu vom înțelege că inovarea (emanație a cercetării) funcționează în beneficiul tuturor", mai scrie, vineri, europarlamentarul Pro România.

Corina Crețu are așteptări ca și România să acorde cercetării statutul pe care îl merită, așa cum se întâmplă deja în întreaga Europă.

Încă de la începutul mandatului său de eurodeputat, Corina Crețu a subliniat în cadrul unei intervenții în Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, a cărui membru este, importanța alocării de fonduri suplimentare pentru cercetare și inovare, aceasta punctând că cele două domenii "trebuie să devină priorități strategice atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru statele membre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel