Corina Creţu, FONDURI europene: Ghid OFICIAL pentru proiectele finanţate de UE

Corina Creţu anunţă că CE a publicat un ghid care ajută statele membre să organizeze licitaţii pentru proiectele finanţate de UE.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, un nou ghid destinat să ajute oficialităţile naţionale, regionale şi locale să organizeze proceduri de licitaţie eficiente şi transparente pentru proiectele finanţate de UE, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

'Sprijinirea statelor membre să organizeze licitaţii corecte pentru investiţiile UE este crucială pentru protejarea bugetului UE de erori şi asigurarea unui impact maxim pentru fiecare euro pe care UE îl cheltuieşte', a declarat comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu.

Noul ghid, care în curând va fi disponibil în toate limbile, acoperă întregul proces de licitaţie, de la A la Z, începând de la pregătirea şi publicarea anunţului până la selectarea şi evaluare ofertelor şi implementarea contactului. În consecinţă, poate fi util şi pentru proiectele care nu beneficiază de fonduri de la UE. Pentru fiecare etapă a procesului de licitaţie, ghidul include sfaturi pentru a evita greşeli, exemple de bune practici precum şi formate şi legături utile.

De asemenea, ghidul explică cum se poate profita la maximum de oportunităţile oferite de directiva revizuită privind licitaţiile publice din 2014 precum şi cum poate fi facilitat accesul IMM-urilor la licitaţiile publice. Fondurile Structurale şi de Investiţii Europene au investit peste 450 de miliarde euro în economia reală a UE în perioada de finanţare 2014-2020, dintre care jumătate sunt investite prin licitaţii publice. Mai multe informaţii puteţi găci aici: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/how-eu-funding-works/who-eligible-funding_en

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel