Corina Crețu: Fără această strategie, guvernele vor investi în funcție de presiunile de moment

Corina Crețu
Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu consideră că este necesară o dezbatere națională în legătură cu prioritățile României pentru următorii șapte ani, în privința cheltuirii banilor europeni.

Această afirmație a fost făcută în contextul unui interviu acordat caleaeuropeana.ro, pe marginea progreselor înregistrate de marile proiecte de infrastructură rutieră din România, unele dintre acestea parte a rețelei europene de transport finanțate de Uniunea Europeană, dar și pe marginea proiectelor de infrastructură medicală, precum spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova.  

În cadrul interviului, la un moment dat, Corina Crețu a spus: „Trebuie să existe o strategie clară a priorităților naţionale. Fără această strategie, guvernele vor investi în funcție de presiunile de moment, iar când se schimbă puterea, se schimbă și prioritățile. De aceea am ajuns în această situție, în care, odată cu schimbarea guvernării, lucrurile se iau mereu de la capăt. Noi proiecte, noi studii de fezabilitate, bani cheltuiți, dar zero kilometri de autostradă”.

De asemenea, a mai spus: „Spre deosebire de situația cu care m-am confruntat eu, când nu existau proiecte și contracte, acum contractarea nu mai este o problemă. În sensul că, pe programul operațional pentru 2014-2020, s-a ajuns la 92% contractare, iar pe transporturi 150% contractare. Selectarea, implementarea, situația achizițiilor publice rămân acum problemele prioritare pentru România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel