Coreea de Sud, propunere de pace pentru Kim Jong Un

kim jong
kim jong

Coreea de Sud a propus discuții militare și umanitare Coreei de Nord, menite să atenueze puternicele tensiuni dintre două țări. De asemenea Coreea de Nord ar dori să organizeze reuniuniî între familiile despărțite în urmă cu decenii de războiul coreean.

Coreea de Nord nu a a avut un răspuns imediat. Reacția va fi primul test al politicii de pro-dialog a noului președinte liberal al Coreei de Sud, Moon Jae-in, care susține că discuțiile reprezintă cel mai bun mod de a pune capăt crizei asupra programului de arme nucleare de la Phenian. 

Sudul vrea să trimită vineri o delegație militară la localitatea de frontieră Panmunjom pentru a discuta despre "oprirea tuturor activităților ostile care sporesc tensiunea militară" de-a lungul frontierei, a declarat luni ministrul Suh Choo-suk.

O astfel de întâlnire va fi prima între cele două guverne din 2015 și primul dialog militar inter-coreean din 2014.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un a propus astfel de discuții într-un discurs din mai 2016. Dar presedintele de atunci al Coreei de Sud, Park Geun-hye, un conservator care și-a dat demisia din funcție,  a respins oferta, numind-o nesinceră și cerând ca Nordul să renunțe în primul rând la programul său de arme nucleare, relatează New Tork Times.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel