Coreea de Nord. Trump și Shinzo Abe, decizie în privința lui Kim Jing-un

Preşedintele american Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe au convenit să menţină presiunea asupra Coreei de Nord în pofida semnalelor de detensionare a relaţiilor în Peninsula Coreeană, transmite dpa, citând o declaraţie a şefului guvernului de la Tokyo.

Potrivit acestuia, în cursul discuţiei, care a durat mai mult de o oră, s-a reafirmat că SUA şi Japonia vor menţine presiunea pentru a obliga Phenianul să renunţe la programele nuclear şi balistic.

'Dialogul doar de dragul dialogului ar fi lipsit de sens', le-a declarat Abe miercuri jurnaliştilor, precizând că s-a discutat 'îndelung despre ceea ce ar trebui să facem de acum încolo pentru a face din denuclearizarea Coreei de Nord o realitate'.

Declaraţia premierului japonez survine după ce, într-un interviu publicat luni de cotidianul Washington Post, vicepreşedintele american Mike Pence a exprimat disponibilitate faţă de purtarea unor discuţii cu Coreea de Nord.

[citeste si]

'Campania de presiune maximă va continua şi se va intensifica. Dar, dacă vreţi să discutăm, vom discuta', a declarat vicepreşedintele american într-un interviu la bordul avionului Air Force Two, care îl aducea din Coreea de Sud, unde Mike Pence a asistat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Kim Jong Un l-a invitat pentru discuţii la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae In, invitaţie adresată prin intermediul lui Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, membră a delegaţiei ţării sale la Jocurile Olimpice.

Guvernul de la Tokyo este preocupat că dezgheţul dintre cele două Corei ar putea pune în pericol cooperarea trilaterală cu Seulul şi Washingtonul de exercitare de presiuni asupra Phenianului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel