Coreea de Nord: SUA-Coreea de Sud, exerciții militare scurtate, după compromisul lui Kim Jong Un

Durata exerciţiilor militare comune care au loc în fiecare an între SUA şi Coreea de Sud va fi redusă cu o lună, a anunţat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, în condiţiile în care detensionarea diplomatică din relaţiile cu Nordul se confirmă, informează AFP. 

Principala manevră, denumită Foal Eagle, "va dura o lună, în aprilie, dat fiind că a fost amânată din cauza Jocurilor Olimpice", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP. 

Anul trecut, aceste exerciţii militare au durat două luni. În acest an, ele au fost amânate pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de Iarnă organizate în Coreea de Sud. 

Aceste manevre pe scară largă implică desfăşurarea a zeci de mii de trupe la sol şi provoacă de fiecare dată tensiuni în peninsulă. Coreea de Nord, dotată cu armă nucleară, le consideră ca fiind repetiţia generală pentru invadarea teritoriului său. 

Pacea, FAVORIZATĂ de o competiție sportivă 

După doi ani de escaladare, Jocurile Olimpice au fost catalizatorul unei apropieri neaşteptate şi extrem de rapide. Aceasta a dus la anunţul cu privire la două întâlniri la nivel înalt făcut de Seul, care manevrează diplomatic în această afacere şi face oficiul de intermediar între Washington şi Phenian, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel