Coreea de Nord-SUA. Contre noi cu Trump

Donald Trump - Kim Jong Un
Donald Trump - Kim Jong Un

Phenianul a răspuns din nou dur la recenta postare de pe Twitter a președintelui american Donald Trump care sugerează un alt summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord nu mai este interesată să organizeze un summit „fără rezultate” cu Statele Unite, potrivit unui comunicat al consilierului Ministerului de Externe, Kim Kye-gwan, trimis către presa de stat, Agenția Centrală de Știri Coreeană.

"Nu vom da satisfacție președintelui american pentru nimic de care să se laude fără să obținem ceva în schimb", a spus Kim în declarație. "Trebuie să obținem un preț echitabil pentru ceea ce președintele Trump s-a lăudat ca fiind realizările sale.”

Mesajul a apărut la mai puțin de o zi după ce Trump a scris pe Twitter liderului nord-coreean „ne vedem curând”, cerându-i să „acționeze rapid”.

"Din iunie anul trecut, au avut loc trei întâlniri la nivel înalt și discuții, dar nu au fost înregistrate progrese între Statele Unite și Coreea de Nord", se arată în declarație. "Chiar și acum, Statele Unite se prefac că au înregistrat progrese în ceea ce privește problema peninsulei coreene, câștigând timp în beneficiul lor."




O nouă întâlnire între SUA și Coreea de Nord



Consilierul ministerului de externe nord-coreean, mesagerul regimului comunist, a explicat în declarație că a interpretat cuvintele lui Trump de pe Twitter ca implicând o nouă întâlnire în cadrul summitului SUA-Coreea de Nord.

În declarație, consilierul extern a cerut, de asemenea, Washingtonului să renunțe la politicile ostile împotriva Phenianului pentru a putea continua dialogul.



Denuclearizarea Coreei de Nord, chestiunea întâlnirii




Liderii din Coreea de Nord și SUA, Kim Jong Un și Trump, s-au întâlnit pentru discuții la nivel înalt prima dată, în Singapore, în iunie anul trecut, și din nou la Hanoi, Vietnam, în februarie anul acesta.

O a treia întâlnire a fost organizată în zona de securitate comună a zonei demilitarizate dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud în timpul vizitei lui Trump din Seul.
Niciuna dintre aceste trei întâlniri nu a dus la o soluție privind denuclearizarea Coreei de Nord satisfăcătoare pentru ambele țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel