Coreea de Nord, sancțiuni. SUA, lovitură pentru apropiații lui Kim Jong-un

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Statele Unite ale Americii au anunţat marţi sancţiuni în privinţa a doi oficiali nord-coreeni, pentru rolul acestora în dezvoltarea rachetelor balistice, cel mai recent pas într-o campanie menită să preseze Phenianul să renunţe la programele sale nuclear şi balistic, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Trezoreria i-a numit pe cei doi ca fiind Kim Jong Sik şi Ri Pyong Chol, informaţiile despre aceştia indicându-l pe primul ca o figură-cheie în eforturile nord-coreene de a trece programul de rachete de la combustibil lichid la solid, iar pe al doilea ca fiind un oficial de primă importanţă implicat în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) ale ţării.

"Trezoreria vizează conducători ai programelor nord-coreene privind rachetele balistice, ca parte a campaniei noastre de presiune maximală pentru izolarea Coreei de Nord şi obţinerea unei denuclearizări complete a Peninsulei Coreene", a precizat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

Aceeaşi sursă aminteşte că decizia de marţi urmează rezoluţiei de vineri a Consiliului de Securitate al ONU, care a impus noi sancţiuni puternice menite să pună capăt capacităţii Coreei de Nord de a obţine fonduri ilicite.

Phenianul a calificat duminică noile sancţiuni drept "un act de război" şi echivalentul unei blocade economice complete împotriva sa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel