Coreea de Nord - Mike Pence: Decizie de ultimă oră, în privința întâlnirii programate

Coreea de Nord a decis în ultima clipă o întâlnire a reprezentaților săi cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. 

 Vicepreşedintele american, Mike Pence, era dispus să aibă o întâlnire cu o delegaţie de oficiali cu rang înalt nord-coreeni în paralel cu Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, dar această "scurtă întâlnire" a fost anulată de Phenian "în ultimul moment", a făcut cunoscut marţi Departamentul de Stat de la Washington, potrivit AFP. 

În cursul vizitei efectuate de Mike Pence la Pyeongchang pentru ceremonia de deschidere a JO, "s-a ivit posibilitatea unei scurte întâlniri cu liderii delegaţiei nord-coreene.

Ce urma să le spună Pence

Vicepreşedintele era dispus să beneficieze de această oportunitate cu scopul de a sublinia necesitatea pentru Coreea de Nord să îşi abandoneze programele ilegale de rachete balistice şi nucleare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat, relatează Agerpres.

Comunitatea internațională a sperat într-o ameliorare a comunicării cu Phenianul în contextul participării în premiera a unei delegații din Coreea de Nord la Olimpiada Jocurilor de Iarnă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel