Coreea de Nord: Kim Jong Un anunță testarea unei arme noi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui ''lansator de rachete multiplu la scară largă'', a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP.

După test, Kim a declarat că acest sistem nou dezvoltat este o mare armă şi ş-a exprimat marea sa apreciere faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC.

Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean ca şi pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite, potrivit ACTC.

Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile, a declarat Kim citat de ACTC.

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel