Urmărește emisiunea live


Coreea de Nord: Delegație la nivel înalt trimisă în Sud, în timpul vizitei Ivankăi Trump

Coreea de Nord a indicat joi că va trimite o delegaţie de nivel înalt la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, care are loc duminică, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap citând oficiali de la Seul. 

Delegaţia va fi compusă din opt membri care vor rămâne în Coreea de Sud timp de trei zile şi va fi condusă de Kim Yong-chol, vicepreşedinte al Partidului Muncitorilor din Coreea, a anunţat Ministerul Unificării de la Seul. 

Vizita lor va coincide cu cea pe care o va întreprinde în Coreea de Sud fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka, ceea ce a stârnit speculaţii privind o posibilă întâlnire între oficiali din SUA şi din Coreea de Nord, în marja Jocurilor. Ivanka Trump, care este şi consilier prezidenţial, este aşteptată vineri la Seul pentru o vizită de patru zile. 

"Guvernul consideră că trimiterea delegaţiei nord-coreene va contribui la îmbunătăţirea relaţiilor intercoreene şi la instalarea păcii în Peninsula coreeană, inclusiv la denuclearizarea Nordului. În acest sens, Seulul va accepta vizita", a menţionat Ministerul sud-coreean al Unificării. 

Delegație importantă la deschiderea Olimpiadei de Iarnă

La ceremonia de deschidere a JO de iarnă 2018, Coreea de Nord a trimis o delegaţie de nivel înalt din care au făcut parte între alţii şeful de stat onorific Kim Yong-nam şi sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Yo-jong. 

Participarea lui Kim Yong-chol la delegaţia care va veni la ceremonia de închidere ar putea genera noi controverse, acesta fiind pe lista neagră a Seulului cu entităţi supuse sancţiunilor unilaterale. 

Marţi, Departamentul de Stat de la Washington a indicat că vicepreşedintele american, Mike Pence, era dispus să aibă o întâlnire cu o delegaţie de oficiali cu rang înalt nord-coreeni în paralel cu Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, dar această "scurtă întâlnire" a fost anulată de Phenian "în ultimul moment", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel